Lymed Camel

LYMED Camel

Lymed on tehnyt ensimmäisenä maailmassa lääkinnällisen painevaatteen kamelille. Yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa, Lymed on tehnyt tutkimustyyppisen kartoituksen lääkinnällisten painevaatteiden vaikutuksista kilpailevien dromedaarien systemaattiseen harjoitteluun ja palautumiseen.

Kamelit ovat kestävyysurheilijoita, joiden fysiikka on rakennettu vaativiin olosuhteisiin. Kuten kaikki huippu-urheilijat, myös kamelit tarvitsevat oikeanlaisen harjoitusohjelman, ruokavalion sekä seurannan. Kamelinpito ja -hoito kuitenkin pohjautuvat edelleen tuhansia vuosia vanhoihin perinteisiin ja uskomuksiin, jotka eivät usein tue eläimen kilpaurheilullista kehittymistä. Lymed ja suomalais-qatarilainen Comremed, yhdessä suomalaisen tukimusosaamisen kanssa, ovat olleet tekemässä kansainvälistä pioneerityötä kameleiden hyvinvoinnin kehittämisessä.

Testauksessa on tarkasteltu mittatilauspainevaatteen vaikutusta suorituksen aikaiseen ja suorituksen jälkeisiin fysiologisiin mittareihin, kuten sykkeeseen, sykevälivaihteluun, kehon lämpöön sekä lihaskudosta ja soluvaurioita ilmaiseviin mittareihin.

Tällä hetkellä Lymed Camel -tuotteita on onnistuneesti kokeilukäytössä nuorilla kameleilla sekä koulutustilanteissa että rauhoittamisessa.