Kuva: Petra Strübing

Koira: Keijo, 6 vuotta, labradorinnoutaja.

Pia, asiakas.

Repy Gel -käyttökokemus

Lokakuussa 2019 Keijolla todettiin takajalassa kasvainmuutos, joka operoitiin. Poisto onnistui hyvin ja vastaukseksi saatiin hyvänlaatuinen histiosytooma. Toipumisen alkuvaiheessa aluetta suojattiin tehokkaasti, joskin haasteena oli hyvin märkä syksy. Poistoalue oli pitkä ja hankalassa sijainnissa, joten tikit irtoilivat jatkuvasti huolimatta siitä, että koiraa pidettiin levossa. Aluetta hoidettiin suihkutellen ja ilmakylpyjä antaen.

Tilanne lähti huonontumaan nopeasti ja kaikki tikit, tukitikkejä myöten irtosivat pian. Olimme hoitaneet Keijoa tässä vaiheessa jo kuukauden. Harmitus ja epätoivo ajoi kääntymään koirien haavanhoitotavoista ihmisten haavanhoitomenetelmien puolelle. Lähdin ensimmäisenä selvittämään, onko jotain tuotetta, mitä voisin Keijolla käyttää paranemisen nopeuttamiseksi.

Sain tietoa glyseriinipohjaista haavanhoitotuotteiden käyttämisestä ja päätin kokeilla Repy Gel -ihonhoitogeeliä, joka on glyseriinipohjainen. Repy Gel -ihonhoitogeeliä suositeltiin käytettäväksi eläinten ihovaurioihin.

Uusien tietojen nojalla lopetin suihkuttelut ja ilmakylvyt ja siirryin käsittelemään aluetta vain kerran päivässä. Halusin käyttää Repy Geliä rikkouma-alueelle. Puhdistin alueen äärimmäisen varovasti, pidin ihoalueen lämpimänä, lisäsin puhdistetulle alueelle Repy Geliä ja suojasin sitä entistä huolellisemmin. Aloin myös mittaamaan mittanauhalla rikkouman laajuutta, että pystyn arvioimaan paranemisnopeutta paremmin.

Alue alkoikin näin parantua, syvemmiltä alueilta kohti pintaa. Kun edistymistä oli näkyvissä enemmän, uskalsin lisätä Repy Geliä kaksi kertaa päivässä koko alueelle. Repy Gelin lisäksi käytin Keijolla ajoittain laser-hoitoa, Canius-maitohappobakteereja sekä E-vitamiinia. Kärsivällisellä hoitamisella ja hoitotapojen muutoksella saimme alueen ehjäksi alle kuukaudessa!

Kuvat: Keijon omistaja Pia