Vetcare-E-Vitamiini-200ml-pakkaus-ja-pullo-1200x800Kaikki koirat tarvitsevat E-vitamiinia normaaliin aineenvaihduntaan, kasvuun ja kehitykseen, vastustuskykyyn ja hormonitoimintaan. Koiran elimistö ei voi itse muodostaa E-vitamiinia, eikä sitä aina saada riittävästi ravinnosta. Raakaruokinnassa E-vitamiini on erityisen tärkeää. Mitä enemmän koiran ravinto sisältää rasvoja, sitä tärkeämpää on riittävä E-vitamiinin saanti, koska E-vitamiini antioksidanttina estää rasvojen härskiintymistä. Hevonen saa E-vitamiinia luonnollisesta ruoastaan tuoreesta laidunruohosta. Sisäruokintakaudella E-vitamiinin säilyvyys kuivassa heinässä on heikkoa ja sitä tulisi lisätä jokaisen hevosen ravintoon.

Vetcare E-vitamiini on markkinoiden ainoita E-vitamiinivalmisteita, jossa E-vitamiini on luonnollisessa, hyvin imeytyvässä muodossa. E-vitamiini on kasviperäinen, ja se on eristetty soijasta, jolloin se soveltuu paremmin myös allergisten koirien käyttöön. Raaka-aineet ovat GMO-vapaita.

Valmisteen sisältämä 200 IU/ml E-vitamiinimäärä on monikäyttöinen, ja tuotetta voi käyttää kuuriluontoisesti sekä kuurin jälkeen säännöllisesti ylläpitoannoksella (1-2 pumpun painallusta per vrk). Koska tuotteen pitoisuus on vakio ja tunnettu, on omistajan helppo lisätä tarvittava E-vitamiiniannos. Vetcare E-vitamiinin vakuumipumpun painallus on 1,2 ml, jolloin kerta-annos on 240 IU/ml (161 mg). Annoskoko on pieni ja pumppupullon ansiosta se on helposti annettavissa ruoan mukana. Vakuumipullossa tuote säilyy hyvin myös käytön aloittamisen jälkeen. Tuotetta voi myös suoraan laittaa iholle: erityisesti talvella koirien iho ja tassut ovat kovalla rasituksella. Asuntojen sisäilma on erittäin kuivaa kuivattaen koiran ihoa. Lisäksi pakkasella tassut kärsivät lumen kylmyydestä ja jään kuluttavasta vaikutuksesta.

Tuote on saatavilla Lymedistä 100 ml, 200 ml ja 500 ml pakkauskooissa! Säilyvyysajan puitteissa Lymed suosittelee yhden 100 ml-pullon käyttöä yhdelle koiralle, 200 ml kahdelle koiralle tai hevoselle sekä 500 ml pakkausta useiden koirien tai hevosien käyttöön.

Hinta
100 ml 25,90€ (sis. alv 14%)
200 ml 38,37€ (sis. alv 14%)
500 ml 69,07€ (sis. alv 14%)

Asiakastilaukset verkkokaupasta, info(a)lymed.fi, puhelimitse 020 779 2233 tai suoraan Lymed-myymälästä. Mahdolliset toimituskulut toteutuneen painon mukaan.


Tuotenimi: Vetcare E-vitamiini 100ml, 200ml ja 500ml. Vakuumipullo.
Eläin:
Hevonen, koira
Säilyvyys:
Suljettuna 24 kk, huoneenlämmössä (alle 25°C). Avattu pullo käytettävä 3kk kuluessa.
Koostumus:
Vehnänalkioöljy, D-α-tokoferoli. Ravitsemukselliset lisäaineet: E-vitamiini, D-α-tokoferoli 134 200 mg/l.


Tukeeko E-vitamiini nivelten hyvinvointia?
Hapetustressi voi näkyä myös koiran nivelissä. Ajan myötä nivelrustossa tapahtuvat vauriot nähdään lemmikin ontumisena ja jäykkyytenä. Nivelrikko syntyy vaiheittain nivelpintoja peittävän ruston hajoamisen seurauksena. Nivelruston korjautumiskyky on erittäin huono, eikä tuhoutunut rustokudos kykene uudistumaan. Nivelrikon syntyyn vaikuttaa useat eri tekijät ja hapetusstressi on ainoastaan yksi tekijä tässä tapahtumasarjassa. Nivelrikon oireina on nivelalueen kipu ja turvotus. E-vitamiini kulkeutuu nivelnesteeseen, missä se vähentää nivelruston tuhoutumista kiihdyttävien yhdisteiden määrää. E-vitamiinilla on myös todettu tutkimuksissa olevan nivelperäistä kipua lieventävää vaikutusta.

Mistä omistaja voi tietää, että saako lemmikki riittävästi E-vitamiinia?
Heikkolaatuiset teolliset kuivaruoat eivät välttämättä sisällä E-vitamiinia riittävästi. Mikäli koira syö kotiruokaa kuivaruoan lisäksi tai sen ravitsemus perustuu raakaruokaan, on sen E-vitamiinin saanti liian vähäistä.

Voiko omistaja antaa vahingossa liikaa E-vitamiinia, esim. koiralle?
E-vitamiinia pidetään yleisesti vaarattomana eläimelle ja ihmiselle (AAFCO 2013/2014; NRC, 2006). E-vitamiinin enimmäissuositukset on poistettu viranomaissuosituksista ja suositusannosta on viime vuosina jopa nostettu (AAFCO 2013/2014). E-vitamiini on turvallisin rasvaliukoisista vitamiineista, eikä E-vitamiinin aiheuttamia yliannostuksia ole raportoitu koirilla. Viranomaisten ja useiden tutkimusten mukaan luonnollinen E-vitamiini ja alfa-tokoferoli on vaaraton koiralle, kissalle, kaniinille, apinalle ja sammakolle 200 mg (300 IU) elopainokiloa kohden (FASEB, 1975).

Kuinka paljon koira saa E-vitamiinia Vetcare E-vitamiinista?
Vetcare E-vitamiinista yhdestä pumpun painalluksesta koira saa luonnollista E-vitamiinia 161 mg (240 IU). FASEB määritelmien mukaan tämä annostus on vaaraton koiralle.
E-vitamiinitutkimuksissa on vuorokausiannosteluna ollut 147 IU – 619 IU (k.a. 344 IU) luonnollista RRR-alfa-tokoferolia 30-70 päivän ajan.