Flexadin-30-kpl-tuotepakkausPurutabletti koiralle nivelten aineenvaihdunnan tukemiseen nivelrikon yhteydessä.

Nivelen rustokudoksen ainutlaatuisuus perustuu sen elastisuuteen ja joustavuuteen. Nämä ominaisuudet ovat peräisin rustokudoksen solunulkoisen matrixin sisältämistä tyypin II kollageenista ja proteoglykaaneista. Nivelruston vaurioituessa nivelpinnasta paljastuu kollageenisäikeitä, jotka elimistön immuunipuolustus tulkitsee haitallisiksi ja pyrkii tuhoamaan ne. Proteoglykaanien ja sidekudoksen kollageenin hajoaminen kiihtyy ja rustosolut eivät pysty uusiutumaan ja muodostamaan uutta rustokudosta siten, että vaurioitunut rusto korjautuu ennalleen. Nivelrikossa siis rusto kuluu nopeammin kuin ehtii uusiutumaan. Tieteellisesti koirille, ihmisille ja hevoselle tehdyissä tutkimuksissa on kuitenkin pystytty osoittamaan, että elimistö voidaan siedätyshoidon kaltaisella menetelmällä ”totuttaa” sietämään vaurioitunutta nivelpintaa.

Tämä tapahtuu ns. oraalitoleranssin kautta, jossa säännöllisesti suun kautta saadulla kollageeniantigeenillä (UC-II) totutetaan suoliston puolustusjärjestelmän solut antigeeniin ja immuunipuolustuksen solujen reagointi kollageenia vastaan sammuu vähitellen. Tämä katkaisee noidankehän, jolloin elimistön puolustussolut lakkaavat vähitellen suhtautumasta kollageeniin haitallisena vierasaineena. Oraalitoleranssissa elimistön puolustussolut ”opetetaan” suoliston imurauhaskudoksessa tunnistamaan tyypin II kollageeni, jolloin myös rustossa esiintyvä kollageeni jätetään rauhaan.

Annostus nivelrikkoon:
Yksi makupala kerran päivässä koiran painosta riippumatta. Purutabletit voidaan antaa suoraan makupalana tai ruoan joukossa.

Annostus ennaltaehkäisevästi nivelten hyvinvointiin:
Yksi-kaksi purutablettia terveelle koiralle noin kerran viikossa.

Lymedissä saatavilla 30 ja 60 makupalan pakkauskoot!

Hinta
Flexadin Advanced 30 tabl 34,54€ (sis. alv 14%)
Flexadin Advanced 60 tabl 69,07€ (sis. alv 14%)

Asiakastilaukset verkkokaupasta, info(a)lymed.fi, puhelimitse 020 779 2233 tai suoraan Lymed-myymälästä. Mahdolliset toimituskulut toteutuneen painon mukaan.


Vaikuttavat aineet per 1 purutabletti:
• UCII® patentoitu denaturoitumaton tyypin II kollageeni
• Omega-3 rasvahappojen kokonaismäärä 95 mg, auttavat luonnollista koiran aineenvaihduntaa rauhoittaen jäykkiä niveliä
• Eikosapentaeenihapon (EPA) kokonaismäärä 9,3 mg
• E-vitamiinin kokonaismäärä 21 IU antioksidanttina, joka auttaa neutraloimaan vapaita radikaaleja ja auttaa säilyttämään ruston normaalin rakenteen nivelissä.

Koostumus:
Glyseroli, hiiva, kaurajauho, rehuruisjauho, kaurahiutale, kananmaksajauhe, pellavansiemenöljy, UC-II (kananrustojauhe (sisältää kaliumkloridia)), kokonaiskollageeni, kalaöljy, pektiini, sakkaroosi, maltodekstriini, kalsium-sulfaattihydraatti, polyetylenglykoli, akaasia E414, natriumalginaatti E401, E-vitamiini/ALL-RAC-ALFA-tokoferoliasetaatti, antioksidantit, aromiainesekoite